Improve Your Golfing Experience                                                                                              

michaelVanaf 1 juli 2018 is Michael Unsworth als golfprofessional actief op de Hattemse.  Sinds 1984 is Michael lid van de Professional Golfers Association (PGA), sinds 2009 Mind Factor Coach en vanaf 2013 Trackman® Level 2 Certified Professional.

Michael is zijn loopbaan als professional begonnen in 1984 op Shifnal Golf Course. Daarna werkte hij  bij Krefelder Golf, de Veluwse Golf Club, Zuid Limburgse G&CC Wittem, Golfbaan Kasteel de Engelenburg en na een ‘uitstapje’ bij golfshop Golfhaantje is hij nu dus professional bij de Hattemse.

Leden van de Hattemse hebben al met hem kennis kunnen maken bij diverse ‘Beat the Pro’ manifestaties tijdens clubwedstrijden. Ook de activiteit ‘Speel 9 holes met de Pro’ vindt gretig aftrek. U zult Michael Unsworth veel tegenkomen op de Hattemse.

Leden kunnen als groep in overleg met Michael de lessen plannen. Zij kunnen zich ook individueel voor de groepstraining opgeven waarbij Michael zal proberen een groep samen te stellen. Voor het inplannen van de groepslessen kunt u Michael mailen of bellen: klik hier voor mailadres en/of telefoonnummer. Meer info over Michael en golfcoaching vindt u hier.

Uiteraard zijn ook individuele lessen mogelijk. In de hal van het clubhuis vindt u meer informatie.

 

Over de Hattemse Golf & Country Club

De Hattemse Golf & Country Club ligt in de bosrijke omgeving van het charmante Hanzestadje Hattem. De uitdagende 9-holes baan combineert bos- en parkholes en is voor een deel in heuvelachtig terrein gelegen. De holes volgen de natuurlijke glooiingen van zandruggen die in de ijstijd zijn ontstaan. De baan van de Hattemse Golf dateert van 1930 en is in Nederland één van de zestien golfbanen die voor de oorlog ontworpen zijn. Een aantal bomen stamt nog uit de tijd van vóór de oprichting in 1930.

luchtfoto

De baan is mooi, compact,  gevarieerd, en zeer uitdagend. Er zijn 4 bosholes en de overige 5 holes liggen in het Gelderse IJssellandschap. Dit jaar staat de Hattemse op plaats 4 in de top-30 van 9 holes golfbanen. De veelal kleine greens worden goed bewaakt door vele bunkers en liggen in een aantal gevallen verhoogd. Hierdoor is het een uitdaging om ze aan te spelen. Ook de verhoogde afslagplaatsen geven de baan een uniek karakter.

De kwaliteit van het klassieke ontwerp blijkt tijdloos: van de negen holes die de baan telt behoren er drie tot de beste van Nederland. Zo kregen in 2010 hole 4 en 9 een special vermelding. De 6e/15e hole werd dat jaar tot vijfde par 4 van Nederland benoemd. Het is een echte “signature” hole, waarbij de sterk glooiende green extra bewaakt wordt door een karakteristieke eik. De eik van hole 6 staat uitgebeeld in het logo van de inmiddels 85-jarige club.

Door de mooie ligging en de uitdagende holes genieten zowel golfers met hoge als lage handicap. De 19e hole is ook op de Hattemse een belangrijke hole. Zonder een goede 18e hole is een golfbaan niet compleet, zonder de 19e hole is een golfronde niet af! Het sfeervolle clubhuis is onder architectuur (Van der Veen) gebouwd en straalt een warme en echte golfsfeer uit. Bij de grote open haard in de clubkamer is het goed toeven na een sportieve ronde.