jeugdlesAlgemene informatie voor de jeugd

In dit gedeelte van de website kun je informatie vinden die betrekking heeft op de jeugd. Uiteraard kun je voor meer informatie of overige vragen terecht bij de Jeugdcommissie.
De Hattemse heeft jeugdleden in de leeftijd van 6 tot 25 jaar. Enkele jaren geleden hebben de Jeugdcommissies van de Hattemse en van Dutch Golf de krachten gebundeld in 'de Hattemse Golfjeugd'.

De Jeugdcommissie bestaat uit leden van de Hattemse en Dutch Golf, te weten Bert Schuurman (DG) en Evelijn Nagelhout (HG&CC). Michael Unsworth en Erik Vaartjes zijn als pro actief betrokken bij de jeugdactiviteiten.

De Jeugdcommissie organiseert 10 zomerlessen (maart - oktober) en baanbegeleiding.  Ook worden onderlinge wedstrijden en de IJsselvechttour (wedstrijden tussen Zwolle, Havelte en Hattem) georganiseerd. Voor jeugdleden van de Hattemse zijn de 10 lessen gratis, andere deelnemers aan 'De Hattemse Golfjeugd' betalen € 100 als ze lid zijn van Dutch Golf of € 125 als ze nergens lid zijn.

Hattemse Golfjeugd

Er is een gezamenlijk jeugdprogramma en de jeugd kan onbeperkt gebruik maken van alle faciliteiten van beide golfbanen. Op deze manier willen beide clubs golf voor de jeugd zo toegankelijk mogelijk maken om een basis te leggen voor de toekomst.

jeugdles2Kinderen leren golfen onder leiding van golfprofessional Erik Vaartjes en Michael Unsworth. De jeugd wordt ingedeeld op leeftijd en spelniveau.
De golfregels en etiquette worden spelenderwijs aangeleerd tijdens de normale lessen, de baanlessen en de speciale regellessen. Hierbij volgen wij de richtlijnen en lesmethoden van de NGF. Tevens worden aan de hand van praktijksituaties de regels en etiquette aangeleerd.

Begeleiders
Buiten de gewone lessen om vragen we geregeld hulp om de jeugd te begeleiden tijdens de verscheidene activiteiten en wedstrijden. Als het je leuk lijkt om hierbij te helpen, stuur dan even een mail naar ondergetekende, want we zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen.

Goed leren golfen is belangrijk, maar plezier is minstens zo belangrijk. De jeugdcommissie verzorgt daarom naast het technische programma ook nog andere activiteiten.

Je kunt lid worden van de Hattemse Golfjeugd wanneer je:

• nog geen 19 jaar bent en meedoet aan de tien (10) jeugdgroepslessen en
• jeugdlid bent van de Hattemse Golf & Country Club of Dutch Golf in één van de volgende vormen: jeugd- of familie-lidmaatschap

Heb je interesse? Dan ben je van harte welkom om eens een keer te komen kijken of vrijblijvend mee te doen. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met:
Evelijn Nagelhout
06 122 78 433