jeugdlesAlgemene informatie voor de jeugd

Op dit jeugdgedeelte van de website kun je informatie vinden die betrekking heeft op de jeugd. Uiteraard kun je voor meer informatie of overige vragen terecht bij de jeugdcommissie.
De Hattemse heeft 33 jeugdleden, in de leeftijd van 3 tot 25 jaar. Enkele jaren geleden hebben de jeugdcommissies van de Hattemse en van Dutch Golf de krachten gebundeld in de Hattemse Golfjeugd.

De jeugdcommissie bestaat uit leden van de Hattemse en Dutch Golf, te weten Irma Jepma (DG), Bert Schuurman (DG) en Evelijn Nagelhout (HG&CC), en Erik Vaartjes is als pro ook actief betrokken bij de jeugdactiviteiten.

Hattemse Golfjeugd

Er is een gezamenlijk jeugdprogramma en de jeugd kan onbeperkt gebruik maken van alle faciliteiten van beide golfbanen. Op deze manier willen de beide clubs golf voor de jeugd zo toegankelijk mogelijk maken om zo een basis te leggen voor de toekomst.

jeugdles2Kinderen leren golfen onder leiding van golfprofessional Erik Vaartjes. De jeugd wordt ingedeeld op leeftijd en spelniveau. Momenteel hebben we drie lesgroepen (19 kinderen). De lessen vinden altijd op zondagochtend plaats op de driving range bij Dutch Golf.  Naast de 10 zomerlessen bestaat er ook de mogelijkheid om in de winter door te lessen.
De golfregels en etiquette worden spelenderwijs aangeleerd tijdens de normale lessen, de baanlessen en de speciale regellessen. Hierbij volgen wij de richtlijnen en lesmethoden van de NGF. Tevens worden aan de hand van praktijksituaties de regels en etiquette aangeleerd.

Begeleiders
Buiten de gewone lessen om vragen we geregeld hulp om de jeugd te begeleiden tijdens de verscheidene activiteiten en wedstrijden. Als het je leuk lijkt om hierbij te helpen, stuur dan even een mail naar ondergetekende, want we zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen.

Goed leren golfen is belangrijk, maar plezier is minstens zo belangrijk. De jeugdcommissie verzorgt daarom naast het technische programma ook nog andere activiteiten. Er is een onderlinge jeugdbekercompetitie, twee familiewedstrijden en de IJssel-Vecht Tour die altijd plaatsvindt in oktober op de banen van Havelte, Zwolle en Hattem.
Daarnaast organiseert de wedstrijdcommissie nog de nachtwedstrijd en de paard-veulen beker.

Je kunt lid worden van de Hattemse Golfjeugd wanneer je:
• nog geen 19 jaar bent en
• meedoet aan de tien (10) jeugdgroepslessen en
• jeugdlid bent van Dutch Golf Hattem en/of de Hattemse Golf & Country Club in één van de volgende vormen: jeugdlidmaatschap of familielidmaatschap

Heb je interesse? Dan ben je van harte welkom om eens een keer te komen kijken of vrijblijvend mee te doen. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met:
Evelijn Nagelhout
06 122 78 433